NME Gooi en Vechtstreek Vechtvallei LTO Noord

De Groene Griffioen, biologische melkveehouderij en kaasmakerij

Biologische educatie- en kaasboerderij De Groene Griffioen ligt tussen Weesp en Muiden aan de Vecht in het Groene Hart. Op de boerderij werken twee boeren (vader Hans en zoon Boy) en educatieboerin (schoondochter Wendela). We melken 50 koeien, hebben 40 stuks jongvee, een echte stier en wat kippen. De koeien lopen in de zomer buiten en staan in de winter in een open vrijloopstal (veel licht en frisse lucht dus). Soms worden er kalfjes buiten in de wei geboren. 

Biologisch betekent dat we geen kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen gebruiken. De dieren krijgen zelf ook biologisch voer en hebben meer ruimte. Zo komen er zo min mogelijk onnatuurlijke stoffen in het milieu en de dieren. Wel zo gezond voor mens en dier, nu en in de toekomst. Ook doen we op onze boerderij aan agrarisch natuurbeheer. Weidevogels en planten krijgen dan extra aandacht zodat ze goed en veilig kunnen groeien en bloeien. Kringlooplandbouw is ook een aspect wat bij De Groene Griffioen hoog in het vaandel staat.
 
Op deze boerderij maken we kaas en verkopen dat samen met vlees en melk van eigen erf in onze boerderijwinkel. Daarnaast zijn er ook producten uit de buurt te koop. Wat verder heel bijzonder is aan De Groene Griffioen, is dat op de boerderij een strobalenhuis staat waar o.a. de ontvangstruimte en winkel in gevestigd zijn. De ontvangstruimte is tevens te huur voor bedrijfsuitjes, vrijgezellenfeestjes, concerten en workshops. Ook organiseren we meerdere keren per jaar (gratis) evenementen. Hou hiervoor onze website in de gaten. 

Wat is er te doen?

Een rondleiding is altijd onderdeel van het programma! We vertellen meer over ons bedrijf, je ziet de dieren en je kunt natuurlijk vragen stellen!
Om het echte biologische boerenleven te ervaren, verzint de boer(in) altijd een klusje waar de kinderen mee kunnen helpen.

Andere dingen die je bij ons kunt doen:

 • Koeien, pinken en de stier voeren
 • Koeien tellen
 • (Nep)koe melken
 • Stal aanvegen
 • Kalfjes borstelen
 • Kalverhokken opstrooien
 • Koeienstal schoon schuiven
 • Kazen keren (kun jij een grote kaas optillen!?)
 • Eieren zoeken
 • Slootvissen
 • Etc.

Ontvangst

Op dit bedrijf zijn 2- en 4-uur durende excursies mogelijk. Deze kunnen worden geboekt via de NME Catalogus Gooi & Vechtstreek.

In overleg kunnen er tevens schoolreisjes (dagvullend programma) worden georganiseerd en zijn groepen vanuit Buitenschoolse of Naschoolse Opvang (BSO/NSO) welkom. Neem hiervoor rechtstreeks contact op met de boerderij via onderstaande gegevens.

Contactgegevens

Adres: Lange Muiderweg 18a, 1382 LA Weesp
Contactpersoon: Wendela Griffioen-Bogerd
Email: wendela@degroenegriffioen.nl
Telefoon: 06-421 645 33
Website: www.degroenegriffioen.nl

Boerderijbezoek reserveren

Basisscholen uit de Gooi & Vechtstreek die deze boerderij willen bezoeken, kunnen in aanmerking komen voor een gereduceerd tarief. Zij dienen dan wel te reserveren via de website van NME/ Omgevingseducatie Gooi & Vechtstreek (zoek op deze pagina even de boerderij van uw keuze op).
Kijk voor meer informatie op onze contact pagina.

Overige groepen (anders dan basisscholen uit de Gooi en Vechtstreek) kunnen rechtstreeks contact opnemen met de boerderij om te reserveren.

 


Copyright Disclaimer Contact