Familie Jansen, melkveebedrijf

Midden in het Gooi, aan de Melkmeent in de Hilversumse Meent, runnen Harm en Maartje Jansen een modern melkveebedrijf. Twee maal per dag worden de 150 koeien gemolken en 60 stuks jongvee grootgebracht tot melkkoe. Naast de koeien kom je ook verschillende hobby-dieren tegen zoals geiten, schapen, kippen, konijnen en pony’s.

Iedereen die in contact wil komen met dieren en het ontstaan van zuivel wil ontdekken, is welkom op de melkveehouderij van de familie Jansen. Ogen en oren open, handen uit de mouwen en leren maar!

Wat is er te doen

De bedoeling is zelf te ervaren hoe het leven op de boerderij er aan toe gaat en wat er allemaal bij komt kijken om een bekertje melk op tafel te krijgen! Na een korte rondleiding gaan de kinderen in kleine groepjes met verschillende opdrachten aan de slag en mogen ze meehelpen met de verzorging van de dieren.

Ontvangst

Op dit bedrijf zijn excursies van 2 en 4 uur mogelijk. Deze kunnen worden geboekt via de NME Catalogus Gooi,  Vecht- en Eemstreek. 

In overleg zijn tevens groepen vanuit Buitenschoolse of Naschoolse Opvang (BSO/NSO) welkom.  Ook groepen vanuit het Voortgezet Onderwijs zijn welkom. Neem hiervoor rechtstreeks contact op met de boerderij via onderstaande gegevens.

Groepen zijn op afspraak gedurende het gehele jaar welkom, bij voorkeur op dinsdagen (andere dagen in overleg).

Duurzame Werelddoelen

De duurzame werelddoelen zijn zeventien duurzame doelen gericht op het verbeteren van onze wereld. De volgende doelen zijn relevant voor deze activiteit.

Contactgegevens

Adres: Melkmeent 9, 1218 XX Hilversum
Contactpersoon: Maartje Jansen

Email: maartje.jansen@live.nl
Telefoon: 035-6982295
Website: www.meentboerderij.nl

Boerderijbezoek Reserveren

Basisscholen uit de Gooi & Vechtstreek die deze boerderij willen bezoeken, kunnen in aanmerking komen voor een gereduceerd tarief. Zij dienen dan wel te reserveren via de website van NME/ Omgevingseducatie Gooi,  Vecht- en Eemstreek.

Kijk voor meer informatie op onze Contact-pagina.

Overige groepen (anders dan basisscholen uit de Gooi en Vechtstreek) kunnen rechtstreeks contact opnemen met de boerderij om te reserveren.